Casa Boixader

Casa Boixader fou construïda al 1902. Casa modernista sobre una roca mare. Ubicada en el llindar del municipi de Navàs amb Balsareny, dintre el municipi de Navàs. Comprada per la família Boixader el 1941. Amb tota la misèria de la postguerra es van veure obligats a marxar de Graugès per poder tirar endavant la família, el 1941 ja amb 4 fills, amb el Lluís de tan sols 1 anyet, es van traslladar a Navàs, treballant el pare de com a carreter del Collades i la mare a les Filatures Forcada. Gent treballadora que es van establir a Navàs on van crear arrels i vincles que ja porten 5 generacions al poble.

La família Boixader era una família de pagesos, el Joan, fill de Viver i Serrateix i la Maria, filla de Sagàs que residien a Graugès, vivint del camp. Durant la guerra civil per persecucions al pare de la família, aquest es va veure obligat a escapar de les tropes franquistes tot i que finalment fou encarcelat, primer a Berga i més tard a Barcelona, la mare sola amb els seus 3 fills, el Joan, el Josep i la Montserrat, sobrevisqueren com pogueren, fins que el 1939 amb la fi de la guerra el pare va poder tornar.

Amb tota la misèria de la postguerra es van veure obligats a marxar de Graugès per poder tirar endavant la família, el 1941 ja amb 4 fills, amb el Lluís de tan sols 1 anyet, es van traslladar a Navàs, treballant el pare de com a carreter del Collades i la mare a les Filatures Forcada. Gent treballadora que es van establir a Navàs on van crear arrels i vincles que ja porten 5 generacions al poble.


RTC Habitatge d'ús turístic HUTCC-049144-24
Ctra. de Castellet 47 | 08670 Navàs (Barcelona) | Tel. 698718043 | AirBnB | Booking | contacte